Fuerteventura

Ez a Kanári-szigetek leghoszabb szigete, 210 km. Lélegzetelállító fehér homok strandjaival és az egész éven át ragyogó napsütéssel bűvöli el az ide látogatókat.
Minden hullámlovasnak és szenvedélyes búvárnak látnia kell! Garantáltan felejthetetlen élményben lesz részük. Több, mint 150 fövenyes part található a 340 km partvonalon plusz a keleti part sziklafalai kis öblöket rejtenek.
A sekély, kristálytiszta víz a vízisportok igazi otthona: vitorlázás, vízisí, szörf, és mindezek felett windszörf! Itt rendezik meg a sportág egyik legjelentősebb világbajnokságát. Corralejo, Cotillo, Jandia, Caleta de Fuste, Cofete a legalkalmasabb partok a windszörfözésre.
A könnyűbúvárkodásra mindez szintén érvényes. Fuerteventura a könnyűbúvárok Mekkája, köszönet a hasadékok, alagutak, barlangok, függő sziklák és más különleges sziklaformációk rendszerének, ami a szigetet körülvevő vizekben található.
A kellemes klíma, a dűnés, homokos partok, a természet szépsége ötvöződik a modern élet kényelmével Fuerteventurán. Elsőrangú célpont turisták számára.
A legjobb módja a sziget megismerésének a gyalogtúra: az ösvények elvezetnek a sziget titkos, romlatlan zugaiba, ahol zavartalanul lélegezhetünk együtt a természettel. A Tindaya-hegy és a Betancuria Nemzeti Park a sziget legnagyobb védett területe.
A nemzetközi repülőtér 5 km-re van Puerto del Rosario várostól. Innen és két másik városból, La Oliva és Pajara hajók és kompok menetrendszerűen járnak a többi szigetre.