Gran Canaria

Számtalan okból lehet a Nagy-Kanári-szigetet választani látogatásunk céljául, az év bármely szakában. A kivételes klíma és a fantasztikus homokos partok csak kettő ezek közül. A természet szépsége és a vízisportok változatossága mindkettőt túlszárnyalja.
A felszíni formák, tájképek elképesztően gyönyörűek Gran Canarián. 236 km partvonala számtalan kis öblöt, fövenyt, sziklát, öblöt rejt: a csendes déli partvidéktől a népesebb, forgalmasabb Las Palmas, San Bartolome (ahol a híres Playa del Ingles, az „Angol strand” található), és a különleges Maspalomas tengerpartja a dűnéivel, vagy a Güi-Güi érintetlen homokja.
Gran Canaria a vízisportok kedvelőinek a paradicsoma: könnyűbúvárkodás, szörf, vitorlázás és természetesen windszörf – a sziget világszerte elismerten a legjobb hely a windszörfözésre. Gyakran rendeznek nemzetközi versenyeket.
Gran Canaria területének 46 százalékát az UNESCO védett területté nyilvánította. Számtalan séta- túraútvonal szeli át meg át a szigetet. Az óceánban láthatunk bálnákat vagy delfineket amint tovaúsznak a partok közelében, a szigettől délre.
Akár légi úton, akár hajóval érkezünk a szigetre, utunk a fővároson, Las Palmas de Gran Canarián át vezet. A reptér 18 km-re van a várostól. A legegyszerűbb módja a közlekedésnek az autóbérlés (a sziget két legtávolabbi pontja mindössze 47,5 km-re van egymástól).