Lanzarote

Azt mondják, Lanzarote hasonlít egy holdbéli tájra. Attraktív vulkáni kráterek, megszilárdult lávafolyamok, kanyonok cirkalmazzák a felszínét. Mindez nagyon érdekessé teszi a látogatók számára.
Lanzarote az egyik legöregebbnek számít a Kanári-szigetek családjában. 22 millió évvel ezelőtt kezdődött a vulkáni tevékenység, ami létrehozta őket. A fantasztikus felszín, mely végleges formáját az utolsó millió évben nyerte el, az UNESCO által védett terület.
Az állandó tavaszias, meleg idő biztosítja, hogy egész évben élvezhető a kontrasztok szépsége a szigeten: a fekete vagy arany színű vulkáni homok, a városok, a védett területek, mint a Timfaya Nemzeti Park leírhatatlan vulkánikus alakzatai, vagy a Chinijo Szigetcsoport Természetvédelmi Terület, ami számos tengeri madárfajnak biztonságot adó menedékhelye.
A helyi lakosok és a környezet kapcsolatát legtapinthatóbban az „Art, Culture and Tourism Centres” (Művészet, Kultura és Turizmus Központok) érzékeltetik. Ezeket a központokat a szigetek hagyományainak ápolása céljából létesítették. Mindegyik központ másra helyezi a hangsúlyt és összeségük ad egy teljes képet a szigetekről.
A sportszeretők is válogathatnak a felkínált elfoglaltságok között: golfozhatnak kaktuszok és lávakövek között, alámerülhetnek a kristálytiszta parti vizekben, mélytengeri horgászatra indulhatnak vagy szörfözhetnek – az itteni hullámok Európa legjobbjai.
Lanzarote elérhető légi vagy tengeri úton, a fővároson, Arrecifén keresztül. Tanácsos autót bérelni, a leghosszab távolság a szigeten 71 km.