Tenerife

A Kanári-szigetek legnagyobbika az ellentétek csodálatos egyvelege.
A homok és a nap, természet és kikapcsolódás idillikus kombinációja, ezért az egyik legfelkapottabb úticélja a pihenni vágyó turistáknak.
269 km partvonala számtalan lehetőséget kínál a tenger és a nap élvezetéhez. Északon a magas sziklafalak bújtatnak kis öblöket, természet alkotta medencéket, míg délen, Adeje és Arona tartományban fövenyes tengerpartok várják a népet. Úszhatunk és napozhatunk egész évben, köszönet a 18 és 26 Celsius fok közötti hőmérsékletnek és a rengeteg napsütéses órának.
A szállodák, apartmanok magas színvonala minden igényt kielégít. A szolgáltatások és szórakozási, sportolási lehetőségek széles választéka turisták ezreit csábítja a szigetre hoszú évek óta.
Ugyanakkor a sziget rejteget több, felfedezésre váró csodát: a Teide Nemzeti Park és a Corona Parkerdő mellett több, más természetes szépség rejtőzik a szigeten. Búvárkodni szeretők bizonyára felejthetetlen élményben részesülnek a különleges vulkáni tengerfenék tanulmányozása során. Kerékpározás, golf, hegymászás, túrázás, szörf, sárkányrepülés – csak néhányat említsünk a rendelkezésre álló sportok választékából.
A híres Karnevál más fiestákkal együtt gondoskodik az állandó szórakozásról. A különböző városokban szemünk előtt készülnek a helyi kézművesek, mesteremberek munkái. Megízlelhetjük a helyi finomságokat, hal-, krumpli- és sajtételeket. Tanúi lehetünk a hagyományok továbbélésének a tenerifei emberek mindennapjaiban.