Costa del Sol

A kontinens felől fújó északi széltől hegylánc óvja ezt a tengerpartot és néhol a hegyek egészen a tengerig érnek. Szélesen nyújtózkodó fövenyek egymásutánja, sziklafalak közé rejtett öblök, kikötők és horgászstégek tarkítják a partot.
Az enyhe időjárás, ritka esőzés a tengeri légáramlattal fűszerezve egy trópusinak tűnő vegetációt eredményezett a szigeten, melyet pálmák és ciprusok, oleander és bougainvillea, hibiszkusz alkot. A különböző karakterű vidékek egymásmellettisége: a hegyek, a zöldséges kerteket ringató völgyek, a tengerpart, tartalmazza mindazon elemeket, melyek egy mediterrán kulturát jellemeznek.
Lakónegyedek, golfklubok, kikötők, szórakoztató központok, éjszakai bárok és sok más, turisták számára vonzó létesítmény békésen megfér itt a csodálatos módon megőrzött eredeti városkákkal.
A Costa del Sol nem csak egy nyári tengerpart örömeit kínálja, hanem egy közeli ismeretséget az andalúziai folklórral. A turistaközpontok kiállításai mellett a fiesták, a húsvéti felvonulások, dalnokversenyek, bikaviadalok, mind, mind az utazóra várnak.
Megkóstolni a helyi bort egy hűvös borospince mélyén, miután jóllaktunk a szomszédban sütött, ízletes hallal, minden, helyi sajátosságokra nyitott turista álma.
Ez a tökéletes hely a lazításra és pihenésre, ahol egyszerre élvezhetjük a forró, homokos tengerpartot, a meleg hullámokat és a modern szállodák hűvös kényelmét, a luxus golfklubok eleganciáját anélkül, hogy elveszítenénk kapcsolatunkat a környék lüktető életigenlésével, ami a városokból és a helyiekből sugárzik.
Nap és homok kétségtelenül a két adottság, amely 8 millió turistát vonz Andalúzia Malaga tartományába évente.
Eredetileg az enyhe tél (az évi átlagos középhőmérséklet 18ºC) hozza ide az embereket, majd a Costa del Sol minden látogatóját rabul ejti a sok kis színes falu és város, a titokzatos öblök, sok kilométeren át nyújtózkodó homokos tengerpartok, a szokatlanul természetes környezet és maga a Földközi-tenger, a legtökéletesebb hely úszásra és vízisportokra.
A Malaga-tengerpart bármely pontja alkalmas arra, hogy élvezzük a jó időt, a békés, csöndes, hűvös utcácskákat és tereket, a vendégszerető fogadtatást, a különféle ízletesebbnél ízletesebb fogásokat, különös tekintettel a tenger gyümölcseire, ami a helyiek büszkesége.
A luxus és az elegancia szintén a Costa del Sol sajátossága.
Malaga, Torremolinos, Benalmádena, Marbella, Mijas, Estepona városokban világszínvonalú bevásárlóközpontok, kulturális intézmények, irodaházak épültek, a kaszinók, színházak, muzeumok, koncerttermek, vidámparkok, vízi kalandparkok mellett. Az éjszakai pezsgést a bárok, diszkók, éjszakai klubok biztosítják.